Blogi hinauksesta ja hinauspalveluista

« Back to Home

Auton hinaus kannattaa aina jättää ammattilaiselle

Julkaistu

Ajoneuvoja hinataan monista eri syistä, joista yleisin on se, että autoon tulee vikaa ja se jättää tien päälle. Erityisesti autojen tekniikan monipuolistuessa, ovat myös niiden tekniset viat yleistyneet. Myös auton iästä voi yleensä ennustaa tulevan hinaustarpeen, nimittäin yleisimmin hinauspalvelua tarvitaan 9 - 12 vuotiaille autoille. Tervetuloa autoilu aiheisen blogin pariin. Tällä kertaa aiheenamme on hinaus sekä miten hinaus olisi turvallista tehdä ja mitä kannattaa muistaa ottaa huomioon jo ennen matkaan lähtemistä, että tilanne kuin tilanne saadaan jouhevasti ratkaistua. Toivottavasti löydät kirjoituksesta mielenkiintoista tietoa aiheesta ja, jos hinauspalvelun käyttäminen ei ole vielä ollut tarpeellista, kannattaa vinkit kuitenkin panna merkille tulevaisuuden varalle, sillä koskaan ei voi olla täysin varma, mitä tien päällä tapahtuu.

Hinauspalvelua käytetään yhä useammin

Yhä suurempi osa autoilijoista turvautuu nykyään mieluummin hinauspalvelun ammattimaiseen apuun hinaustarpeen yllättäessä. Nykyisin yleisiä vikoja ovat moottoriviat ja käyntihäiriöt sekä käynnistysongelmat. Yleisiä syitä hinauspalvelun tarpeelle ovat myös onnettomuudet ja rengasrikot. Pakkanen aiheuttaa myös autoilijoille erilaisia haasteita, kuten akkujen toimintakyvynlaskua ja se myös jäädyttää kosteutta eri paikkoihin autossa, jolloin joudutaan myös usein turvautumaan hinauspalvelun apuun. Etenkin pimeällä ja vilkkaasti liikennöidyillä teillä, on paljon turvallisempaa käyttää hinausyrittäjän apua, kun ryhtyä itse korjaamaan tai hinaamaan autoa. Puhelimeen kannattaakin tallentaa hinauspalvelun ja oman vakuutusyhtiön numero, että ne löytyvät tarvittaessa helposti. Nykyään monilla vakuutusyhtiöillä on myös numero, johon voi soittaa vuorokauden ympäri matalalla kynnyksellä. Hinauspalveluita löytyy erilaisia paikkakunnasta riippuen, esimerkiksi Hinaus Kari J. Hartikainen Rovaniemen alueella sekä lähistöllä.

Mitä kannattaa muistaa ennen matkalle lähtöä

Kännykkä on lähes kaikilla meillä nykyään aina mukana. Lähdettäessä autolla liikkeelle, etenkin pidemmälle matkalle, on sen mukaan ottaminen erityisen tärkeää, kuten myös sen latauksen tarkistaminen. Kännykkään kannattaa myös tallentaa sekä hinauspalvelun että vakuutusyhtiön puhelinnumero, että apua saa tarvittaessa nopeasti paikalle. Puhelin voi toimia myös auton paikantimena. Ennen lähtöä kannattaa myös muistaa tarkistaa sääennuste ja etenkin pitkälle matkalle lähdettäessä, kannattaa jo valmiiksi katsoa reitin varrelta levähdys- ja yöpymispaikat. Myös rengaspaineet ja valot kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja autoa tulisi ajaa vain kunnolla levänneenä ja muutenkin hyvässä ajokunnossa.


jaa