Blogi hinauksesta ja hinauspalveluista

« Back to Home

Hinaus saattaa olla yllättäen tarpeen tien päällä

Julkaistu

Hinaus ei tien päällä aina ole vältettävissä, vaikka olisikin huolehtinut autostaan hyvin. Myös uuteen autoon saattaa tulla yllättäen teknistä vikaa tien päällä, jolloin hinaus saattaa olla paras vaihtoehto. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertainen aiheemme on hinaus ja mitä kannattaa ottaa huomioon ennen matkaan lähtöä ja mitä kannattaa aina pitää mukana autossa.

Miten kannattaa ottaa huomioon ennen matkaan lähtöä

Tien päälle lähtiessä ei koskaan voi olla täysin varma, mitä tapahtuu. Auton kunnosta huolehtiminen ja säännöllinen huolto ehkäisevät monien ongelmien syntymistä, kuten myös oikeanlaiset ja sään mukaiset varusteet ja ennakoiva ajotyyli. Matkan tekoon tulee aina varata riittävästi aikaa, liialla kiirehtimisellä lisää omaa stressiä ja tekee todennäköisesti harkitsemattomampia ratkaisuja liikenteessä. Liikenteeseen ei myöskään tule lähteä väsyneenä tai muuten huonossa vireystilassa, jotta huomiokyky olisi mahdollisimman hyvä. Kannattaa myöskin muistaa tarkistaa säätiedotteesta, minkälaista säätä on luvassa ja kannattaa muistaa, että pitkällä matkalla se saattaa vaihdella paljon reitin varrella. Jos auto jättää tien päälle, kannattaa ottaa yhteyttä hinauspalveluun tai vakuutusyhtiön hätänumeroon.

Mitä autossa kannattaa aina pitää mukana

Lain mukaan autossa tulisi aina olla mukana varoituskolmio, mutta sinne kannattaa pakata muutakin mukaan. Yllättävien tilanteiden varalta on hyvä pitää mukana heijastinliivit kaikille autossa matkustaville. Jos auto jättää pimeällä tien päälle, ilman huomioliivejä ulkona liikkuvaa on melkein mahdotonta havaita toisista autoista. Ensiapulaukku, jonka sisältö on päivitetty, on myöskin hyvä aina olla mukana, kuten myös taskulamppu, tunkki, rengasavain ja tietenkin tärkeimpänä matkapuhelin, jonka akussa on riittävästi latausta. Talvella kannattaa autosta löytyä myös lumilapio, lumiharja, jääskrapa ja lämmintä vaatetta. Lumilapiolla voi vapauttaa autonsa aura-auton aurausvallin takaa tielle ja lumisella kelillä auton ikkunoiden kunnollinen puhdistaminen lumesta on erittäin tärkeää näkyvyyden kannalta. Ei riitä, että etuikkunaan tekee kurkistusaukon, vaan kaikki ikkunat täytyy puhdistaa lumesta ennen liikkeelle lähtemistä. Talvella kannattaa autoon varata huopia tai lämmintä vaatetta, koska auton lämpötila laskee nopeasti, jos lämmityslaite ei toimi. 24h hinaus auttaa tien päällä pulaan joutunutta kaikkina vuoronkauden aikoina. Esimerkiksi Mikkelin Hinauskuljetus Oy hoitaa hinauksia ympäri vuorokauden.


jaa