Blogi hinauksesta ja hinauspalveluista

« Back to Home

Milloin hinaus on hyvä vaihtoehto auton varoitusvalojen palaessa

Julkaistu

Hinaus on yleensä tarpeen silloin, kun autoon tulee vikaa tien päällä ja matkaa ei pysty jatkamaan, kuten myös tilanteissa, jolloin auto ei lähde käyntiin parkkipakalta, esimerkiksi akun tyhjennyttyä. On myös tilanteita, jolloin autolla voisi lähteä ajamaan, mutta varoitusvalot ilmoittavat, että jotain on vialla. Autossa on erilaisia varoitusvaloja ja toisten niistä syttyessä palamaan, voi autossa olla jotain sen verran pahasti vialla, että ei kannata lähteä liikenteeseen tai jos on jo liikkeellä, kannattaa pysähtyä tien sivuun ja tarkistaa tilanne. Lue lisää auton varoitusvaloista tämänkertaisesta kirjoituksestamme. Valojen tarkoituksesta on hyvä olla selvillä, ettei suotta hätäile, mutta tietää, milloin hinaus korjaamolle tai hinauspalvelun kutsuminen paikalle tarkistamaan auto on tarpeen.

Mitä auton varoitusvalot tarkoittavat

Auton kojelaudassa on paljon erilaisia merkki- vika- ja varoitusvaloja, joiden tarkoitus on pitää kuljettaja ajan tasalla auton tilasta ja viestivä erilaisista vakavista ja vähemmän vakavista vioista tai asioista, joihin tulee kiinnittää huomiota. Ylensä auton merkkivalot on värikoodattu kolmeen ryhmään, jotka ovat punainen, keltainen ja vihreä ja autosta riippuen voi myös olla oransseja ja sinisiä merkkivaloja. Punaiset valot ovat vikavaloja, keltaiset ja oranssit valot ovat varoitusvaloja ja siniset ja vihreät valot ovat merkkivaloja.

Punaiset valot viestivät yleensä vakavista vioista tai turvallisuusriskeistä

Punaiset varoitusvalot tarkoittavat yleensä sitä, että toimenpiteisiin täytyy ryhtyä heti. Jos punainen varoitusvalo syttyy ajaessa, kannattaa pysähtyä mahdollisimman pian turvalliseen paikkaan tien viereen ja tarkistaa auton käyttöohjekirjasta valon merkitys. Punainen valo voi tarkoittaa vakavaa vikaa tai huoltotarvetta, mutta myös turvallisuusriskiä, joten siihen kannattaa myös suhtautua vakavasti. Punaisen valon syttyessä vikaa voi olla esimerkiksi jarruissa tai moottorissa, mutta punainen valo syttyy myös silloin, jos autolla ei muuten ole turvallista jatkaa matkaa, esimerkiksi silloin, jos takaluukku tai jokin ovista ei ole suljettu huolellisesti. Jos punainen varoitusvalo viestii moottori- tai jarruviasta, kannattaa tilata hinaus.

Mistä kertovat keltaiset, oranssit, vihreät ja siniset valot?

Keltaiset ja oranssit varoitusvalot ilmoittavat yleensä autossa olevasta viasta, joka vaatii huomiota, mutta se ei ole välttämättä akuutti. Keltaisen ja oranssin valon syy kannattaa tarkistaa käyttöohjekirjasta ja varmistaa, mistä aisasta valo ilmoittaa. Vihreät ja siniset valot viestivät yleensä auton erilaisista ominaisuuksista, jotka ovat toiminnassa, kuten esimerkiksi valot, vakionopeudensäädin tai ohjauslukon valo. Kari.J.Hartikainen Oy hoitaa ajoneuvojen hinaukset koko Pohjois-Suomen alueella.


jaa