Blogi hinauksesta ja hinauspalveluista

« Back to Home

Hinaus voi johtua eri syistä

Julkaistu

Usein autoa joudutaan hinaamaan onnettomuuden, autossa olevan vian tai ojaan ajon seurauksena. Mikään edellä mainituista tilanteista ei ole ideaali, mutta auton vikaantumista voi usein välttää huoltamalla autoa hyvin ja reagoimalla siihen, jos autossa palaa jokin huomiota vaativa merkkivalo. Toisinaan merkkivalon syttyessä autossa ei ole vikaa lainkaan, mutta toisinaan se saattaa merkitä sitä, että autossa on jotakin erittäin pahasti vialla. Tunnetko autosi merkkivalot ja niiden tarkoituksen? Entä tiedätkö mitä varusteita autossa kannattaa aina pitää mukana kaiken varalta? Miksi auton hinaus kannattaa jättää hinauspalvelulle kaverille kilauttamisen sijaan? Tällä kertaa blogissa ovat aiheena juurikin nämä teemat, joten kannattaa jatkaa lukemista, jos haluat perehtyä aiheeseen paremmin.

Mitä autossa kannattaa aina pitää mukana?

Autossa on hyvä olla aina muutamat perusvarusteet sen varalta, että jotakin yllättävää tapahtuu ja joutuu esimerkiksi odottelemaan hinausautoa tienvarressa. Varoituskolmio on pakollinen varuste, mutta sen lisäksi kannattaa autossa pitää mukana ensiapulaukku, huomioliivi, palosammutin, vararengas, tunkki, taskulamppu, tuulilasinpesunestettä ja varsinkin talvella lämmintä vaatetta tai huopia sekä lumilapio ja lumiharja. Suurimalla osalla puhelin kulkee mukana automaattisesti, mutta kannattaa varmistaa, että se on mukana ja mahdollista ladata tarvittaessa. Jos matkalla sattuu jotakin ja hinaus on tarpeen, saattaa hinausauton paikalle saapumisessa kestää ajankohdasta riippuen jonkin aikaa. Turvallisin paikka odottaa hinausauton saapumista on yleensä autossa, joka kannattaa sijoittaa mahdollisimman turvallisesti ja siitä täytyy myös varoittaa varoituskolmiolla muille tiellä liikkujille.

Mitä auton merkkivalot tarkoittavat?

Auton kojelaudassa on erilaisia merkkivaloja, joiden avulla saadaan tietoa auton sen hetkisestä tilasta. Valot ovat yleensä värikoodattu kolmeen eri kategoriaan: punaiset, keltaiset tai oranssit ja vihreät tai siniset. Punaisiin merkkivaloihin kannattaa aina reagoida heti, koska ne viestivät yleensä jostakin tärkeästä asiasta, joka voi olla esimerkiksi moottori- tai jarruvika, mutta myös se, että takaluukku ei ole kunnolla kiinni. Keltaiset tai oranssit merkkivalot viestivät yleensä myös vakavammasta viasta, mutta silloin on yleensä mahdollista vielä ajaa lähimpään huoltoon tarkistuttamaan asia. Vihreiden ja sinisten merkkivalojen tarkoituksena on yleensä kertoa erilaisista käynnissä olevista toiminnoista, kuten esimerkiksi valojen päällä olosta. Valojen merkityksen voi aina tarkistaa auton käyttöohjekirjasta.

Silloin kun hinaus on tarpeen, on parempi, että paikalle kutsutaan ammattilainen se suorittamaan. Nykyautoille ei enää suositella hinausta muun muassa autojen muuttuneet tekniikan vuoksi, koska itse hinaaminen saattaa vahingoittaa autoa lisää. Mikkelin Hinauskuljetus Oy tarjoaa hinauspalvelut Keski-Suomessa.


jaa